Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Steakový salát s chřestem a červenou řepou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 20 minut 2 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

steak

dresink

  • 2 lžíce křenová smetana
  • 3 lžíce tatarka Hellmann´s
  • 1 a 1/2 kusů citrónová šťáva
  • špetka cukr

salát

Příprava

  1. Bifteky dobře osolíme, hojně posypeme drceným pepřem. Dobře rozehřejeme olej na celokovové pánvi. Vložíme bifteky a zprudka opečeme z jedné strany – do světle hněda, poté otočíme a opět zprudka restujeme. Celou pánev dáme do dobře vyhřáté trouby na 190°C a dopečeme cca 8 minut. Biftek vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout pod alobalem a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Křenový dresink - všechny ingredience smícháme dohromady.
  3. Chřest povaříme 2 minuty v lehce osolené vodě. Křepelčí vejce uvaříme natvrdo - 5 minut a oloupeme. Na talíře naaranžujeme plátky masa, rukolu, řepu nakrájenou na osminky a křepelčí vejce rozkrojená na půlky (pokud nemáme křepelčí, můžeme použít 2 slepičí). Pokapeme křenovým dresinkem a posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře