Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Štola
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Má delší tradici než bramborový salát s kaprem, už více jak 500 let. Připravte si ji i snadno i doma, bude vám chutnat mnohem víc!
Hodnocení uživatelů :
200 minut
45 minut
Středně obtížné
Ingredience
Na těsto
- 150 gramů Hera máslová příchuť
- 250 mililitrů mléka
- 30 gramů droždí
- 80 gramů cukru moučka
- 500 gramů hladké mouky
- 1 špetka soli
- 4 kusy žloutky
- 1/2 sáčku bourbon vanilky
- 1 kus citrónová kůra
- 300 gramů sušeného ovoce (rozinky, kandovaná pomerančová a citronová kůra, sušené švestky, atd..)
- 100 gramů pražených ořechů (vlašské ořechy, pistácie, mandle)
Na glazuru
- 200 gramů cukru moučka
- 100 gramů Hera máslová příchuť
- 1 kus citrónová kůra
Příprava
- V teplém mléce smíchejte polovinu požadovaného množství cukru, droždí a 3 lžíce mouky a pak nechte vzejít. Smíchejte žloutky, kůru z 1 citronu, vanikový lusk, zbytek cukru moučka a tuk Hera máslová příchuť v jiné míse. Pak přidejte do krémové směsi vykynuté droždí spolu s moukou, kterou jste předtím smíchali se sušeným ovocem a ořechy. Hnětením tuto směs spojte a míchejte tak dlouho, dokud těsto nezíská hladkou a elastickou konzistenci. Poté nechte na teplém místě vykynout, dokud nezíská dvojnásobný objem. Pak opakujte tuto akci ještě jednou, hnětením těsto znovu zpracujte a nechte znovu vykynout. Na desce poprášené moukou zformujte těsto do bochníku a nechte ho na teplém místě potřetí vykynout. Bochník pečte v troubě předehřáté na 170 ºC po dobu 35–45 minut.
- Na glazuru smíchejte polovinu potřebného množství cukru moučka se změklým rostlinným tukem Hera máslová příchuť a citronovou kůrou z 1 citronu. Glazuru natřete na vychladlou štolu. Pak vyválejte štolu ve zbylém moučkovém cukru tak, aby získala sladký bílý povrch.
Žádný nový komentář.