Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Štola

Receptynakazdyden.cz
Má delší tradici než bramborový salát s kaprem, už více jak 500 let. Připravte si ji i snadno i doma, bude vám chutnat mnohem víc!
Hodnocení uživatelů:
200 minut 45 minut Středně obtížné

Ingredience

Na těsto

  • 150 gramů Hera máslová příchuť
  • 250 mililitrů mléka
  • 30 gramů droždí
  • 80 gramů cukru moučka
  • 500 gramů hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 4 kusy žloutky
  • 1/2 sáčku bourbon vanilky
  • 1 kus citrónová kůra
  • 300 gramů sušeného ovoce (rozinky, kandovaná pomerančová a citronová kůra, sušené švestky, atd..)
  • 100 gramů pražených ořechů (vlašské ořechy, pistácie, mandle)

Na glazuru

Příprava

  1. V teplém mléce smíchejte polovinu požadovaného množství cukru, droždí a 3 lžíce mouky a pak nechte vzejít. Smíchejte žloutky, kůru z 1 citronu, vanikový lusk, zbytek cukru moučka a tuk Hera máslová příchuť v jiné míse. Pak přidejte do krémové směsi vykynuté droždí spolu s moukou, kterou jste předtím smíchali se sušeným ovocem a ořechy. Hnětením tuto směs spojte a míchejte tak dlouho, dokud těsto nezíská hladkou a elastickou konzistenci. Poté nechte na teplém místě vykynout, dokud nezíská dvojnásobný objem. Pak opakujte tuto akci ještě jednou, hnětením těsto znovu zpracujte a nechte znovu vykynout. Na desce poprášené moukou zformujte těsto do bochníku a nechte ho na teplém místě potřetí vykynout. Bochník pečte v troubě předehřáté na 170 ºC po dobu 35–45 minut.
  2. Na glazuru smíchejte polovinu potřebného množství cukru moučka se změklým rostlinným tukem Hera máslová příchuť a citronovou kůrou z 1 citronu. Glazuru natřete na vychladlou štolu. Pak vyválejte štolu ve zbylém moučkovém cukru tak, aby získala sladký bílý povrch.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře