Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Šťovíková polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1.50 litrů voda
  • 2 kusy sklenice šťovíku
  • 15 dekagramů žlutý sýr
  • 4 dekagramů třený křen
  • 0.50 skleničky smetana (nebo Rama Cremefine)
  • 1 lžíce pšeničná mouka
  • 1 kostka Knorr Bujón Slepičí
  • 2 kusy vejce (uvařená natvrdo)

Příprava

  1. Z vody a kostky Knorr Bujón Slepičí uvařte vývar.
  2. Přidejte špenát spolu se žlutým sýrem a křenem.
  3. Polovinu smetany smíchejte s moukou. Přidejte ji k vývaru.
  4. Vařte 10 minut, okořeňte dle chuti máslem, pepřem a solí, pokud to považujete za nezbytné. Nakonec přidejte smetanu.
  5. Vejce nakrájejte na čtvrtky, dejte je na talíř a zalijte je šťovíkovou polévkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře