Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Šťovíková polévka

Hodnocení uživatelů:
10 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 300 gramů Vepřové a hovězí maso
  • 200 gramů kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
  • 1 kus bobkový list
  • 5 kuliček Nové koření a pepř celý
  • 4 kusy brambory
  • 1 kus smetana na šlehání
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 4 kusy vařené vejce na tvrdo
  • 1 svazek šťovík

Příprava

  1. Maso dáme vařit se zeleninou, koření a solí.
  2. Měkké maso a zeleninu vyjmeme, vývar přecedíme a vložíme do něj kousky nakrájené brambory.
  3. Chvíli povaříme a pak zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou.
  4. Opět chvíli povaříme. Pak do polévky vložíme na kousky nakrájené uvařené maso a zeleninu, drobně rozkrájená vajíčka a nakoec jemně rozsekaný šťovík
  5. Opět necháme přejít varem a odstavíme.
Tip: Podáváme horké.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře