Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Strouhané řezy

Hodnocení uživatelů:
30 minut 40 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 500 gramů hladká mouka
  • 250 gramů máslo
  • 150 gramů moučkový cukr
  • 6 lžic mléko
  • 1 sáček kypřící prášek do pečiva
  • 2-3 lžíce kakao

Krém

  • 750 gramů jemný tvaroh
  • 2 kusy žloutky
  • 150 gramů moučkový cukr
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 50 mililitrů mléko
  • 4 kusy bílky na tuhý sníh

Příprava

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme z nich hladké těsto, rozdělíme ho na 2 půlky a necháme přes noc v ledničce.
  2. Druhý den si vyšleháme tvaroh se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem a mlékem. Pokud se nám zdá tvaroh hustší, přidáme ještě mléko. Nakonec ušleháme z bílků sníh a vmícháme do tvarohu. Vezmeme jednu polovinu těsta a nastrouháme ji na dno vymazaného a vysypaného plechu.
  3. Pak na těsto nalijeme tvaroh, rozetřeme po celé ploše. A nakonec nastrouháme druhou půlku těsta. Dáme péct do trouby na 170 stupňů, asi na 30-40 minutek.
Tip: Řezy jsou lepší až druhý den, kdy se rozleží a těsto zvláční.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře