Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Štrúdl z černého piva

Receptynakazdyden.cz
Jednoduchý recept na oblíbený štrúdl. Tentokrát s černým pivem! Dvě oblíbené věci v jednom receptu!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 24 porcí Snadné

Ingredience

  • 250 gramů Hery
  • 500 gramů hladké mouky
  • 220 mililitrů černého piva
  • 1 kilogram jablek
  • 100 gramů vlašských ořechů
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 60 gramů strouhanky
  • 100 gramů rozinek
  • dle potřeb tuk na plech
  • 1 kus vejce na potření
  • dle potřeb moučkový cukr na poprášení

Příprava

  1. Tuk necháme změknout, nakrájíme ho na kousky a dáme do mísy. Přisypeme prosátou mouku, po částech přiléváme pivo a vypracujeme hladké těsto, které na hodinu uložíme do chladničky.
  2. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Ořechy nasekáme nahrubo.
  3. Vanilkový cukr promícháme se skořicí. Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme obdélníkový plát silný asi 4 mm.
  4. Oba pláty posypeme strouhankou, na kterou rozdělíme jablka. Poprášíme je skořicovým cukrem, přidáme rozinky a ořechy.
  5. Těsto opatrně stočíme a konce přehneme dospodu. Záviny opatrně přeneseme na plech vymazaný tukem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
  6. Pečeme je v troubě vyhřáté na 190 °C asi 20-30 minut dozlatova. Necháme je vychladnout a před podáváním pocukrujeme.
  7. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte další skvělé recepty a na oblíbené moučníky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře