Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Studený jablečný koláč

Hodnocení uživatelů:
40 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

  • 1 kilogram nastrouhaná jablka
  • 2 sáček vanilkový puding
  • dle chuti moučkový cukr
  • 1 balení kompotované broskve
  • 1 sáček dětské piškoty

Příprava

  1. Nejprve si nachystáme broskve tak, že je scedíme a nakrájíme na kousky. Jablka okrájíme a nastrouháme na jemném struhadle. Jablka nasypeme do hrnce, přidáme 2 vanilkové pudinky a přilijeme šťávu z kompotu. Pokud jsou jablka kyselejší, můžeme trochu přisladit. Zamícháme a na mírném ohni přivedeme k varu a necháme tak 1-2 minutky probublat.
  2. Když je směs hotová, na dno dortové formy vyskládáme dětské piškoty a naneseme první vrstvu jablečného pyré. Na pyré naneseme polovinu pokrájených broskví. Pak neneseme opět pyré, na které naskládáme piškoty.
  3. Na piškoty opět naneseme pyré a na pyré zbytek pokrájených broskví.
  4. Broskve opět zakryjeme pyré, naskládáme piškoty a nakonec opět naneseme pyré, aby byly piškoty zakryté. Takto hotové dáme do chladničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Tip: Můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem. Ideální v letních dnech.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře