Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sulc

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
120 minut 360 minut 4-8 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 4 kusy vepřové nožičky přední
  • 4 kusy vepřové ocásky
  • 0,5 kilogram vepřového kolena
  • 2 kusy vepřové jazyky
  • 2 kusy papriky sušené, podlouhlé
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce pepře celého
  • 1 bobkový list
  • 10 stroužků česneku
  • 2 lžičky mleté papriky na posypání

Příprava

  1. Všechno maso (vyjma jazyka) opálíme a pečlivě očistíme. Do velkého hrnce napustíme 8 litrů studené vody a do ní maso vložíme. Poté, co vodu přivedeme k varu, stáhneme plamen a postupně sbíráme pěnu. Přidáme koření, prolisujeme do vody polovinu množství česneku, dál vaříme po dobu 6 hodin.
  2. Před dovařením do hmot prolisujeme zbylý česnek. Hrnec postavíme do studené vody, dokud nezchladne. Sejmeme tukovou vrstvu. Přecedíme tekutinu, maso vykostíme. Pokud to má někdo rád, může použít i kůži. Vše vložíme do formy na sulc a poté vložíme do lednice. Když už vrch mírně ztuhl, posypeme mletou paprikou.
Tip: Pokud dáme na mírný plamen vařit večer do rána je hotovo.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře