Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Sulc
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
120 minut
360 minut
4-8 porce Středně obtížné S masem
Ingredience
- 4 kusy vepřové nožičky přední
- 4 kusy vepřové ocásky
- 0,5 kilogram vepřového kolena
- 2 kusy vepřové jazyky
- 2 kusy papriky sušené, podlouhlé
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce pepře celého
- 1 bobkový list
- 10 stroužků česneku
- 2 lžičky mleté papriky na posypání
Příprava
- Všechno maso (vyjma jazyka) opálíme a pečlivě očistíme. Do velkého hrnce napustíme 8 litrů studené vody a do ní maso vložíme. Poté, co vodu přivedeme k varu, stáhneme plamen a postupně sbíráme pěnu. Přidáme koření, prolisujeme do vody polovinu množství česneku, dál vaříme po dobu 6 hodin.
- Před dovařením do hmot prolisujeme zbylý česnek. Hrnec postavíme do studené vody, dokud nezchladne. Sejmeme tukovou vrstvu. Přecedíme tekutinu, maso vykostíme. Pokud to má někdo rád, může použít i kůži. Vše vložíme do formy na sulc a poté vložíme do lednice. Když už vrch mírně ztuhl, posypeme mletou paprikou.
Tip: Pokud dáme na mírný plamen vařit večer do rána je hotovo.
Žádný nový komentář.