Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Šunka chudých

Hodnocení uživatelů:
40 minut 90 minut 8 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 1000 gramů libový bůček bez kosti
  • 500 gramů kabanos
  • 8 kusů vejce
  • 4 stroužky česnek
  • 1 špetka majoránka
  • 1 špetka mletý pepř
  • 1 špetka sůl
  • 2 kusy malá střeva

Příprava

  1. Libový bůček jemně umeleme na masovém strojku.Čtyři vajíčka uvaříme na tvrdo a nakrájíme na kostičky. Kabanos oloupeme a nakrájíme na kostičky 1x1 cm. Umletý bůček dáme do mísy a přidáme nakrájená vajíčka a kabanos. Směs okořeníme majoránkou, mletým pepřem a prolisovaným česnekem. Osolíme dle chuti a dobře promícháme.
  2. Připravenou směs natlačíme do malých tlačenkových střev. Konce musíme dobře zavázat kuchyňským špagátkem. Ve střevě by neměl být vzduch, aby jsme měli pěkná kolečka.
  3. Hotové střeva dáme do hrnce s vařící vodou. Vaříme 45 minut, otočíme a vaříme z druhé strany také 45 minut. Uvařené střeva nechéme vychladnout a nakrájíme na kolečka.
  4. Podáváme s pečivem a kyselou okurkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře