Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Šunkové trojhránky s pepřem

Hodnocení uživatelů:
60 minut 12 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 450 g polohrubé mouky
  • 180 g másla nebo Hery
  • sůl
  • 3 žloutky
  • 50 g nadrobno nakrájené šunky nebo debrecínky
  • 30 g vykynutého droždí
  • 15 lžic vlažného mléka
  • Bílek na potření, sůl a pepř na posypání

Příprava

Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vykynuté droždí, po obvodu rozložíme plátky másla nebo Hery, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme tužší těsto, nejprve nožem a potom rukama. Z těsta uděláme kouli, přikryjeme ji nahřátým hrncem a necháme vykynout. Vykynuté těsto znovu propracujeme, vyválíme z něj asi 3 mm silnou placku, formičkou vykrájíme trojhránky a rozložíme je na plech s papírem na pečení. Trojhránky potřeme bílkem, posypeme solí a hrubým pepřem z mlýnku a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C po dobu 10-12 minut dozlatova. .
Tip: nemusí to být trojhránky dá se použít jakékoliv vykrajovátko
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře