Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Sushi Saké Avocado Maki
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
15 minut
30 minut
1 porce Středně obtížné Jemně pálivé Ryby
Ingredience
- 1,5 hrnku rýže
- 3 hrnky vody
- několik lžic japonského rýžového octa
- 30 gramů avokada
- 45 gramů lososa
- 2/3 kusů mořská řasa Nori
- japonský křen Wasabi
- 1/2 lžíce Hellmann's Majonéza
- řeřicha na ozdobu
- nakládaný růžový zázvor
Příprava
- Rýži probereme, několikrát propláchneme studenou vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání 5 minut na silném plameni. Poté hrnec přikryjeme poklicí, stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát.
- Do odstáté rýže přimícháme ocet a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- Avokádo nakrájíme na hranolky, lososa na centimetrové proužky.
- Na bambusovou podložku položíme asi 5 mm od jejího spodního okraje plátek mořské řasy, na kterou pak rovnoměrně rozvrstvíme uvařenou rýži tak, aby na horním okraji řasy zůstal proužek široký 1 cm bez rýže. Střed plátu tence potřeme křenem Wasabi, přidáme hranolek avokáda, proužek lososa, potřeme Majonézou Hellmann´s a srolujeme.
- Ke srolování použijeme bambusovou podložku pod připraveným sushi – spodní část podložky zvedneme a překlopíme přes náplň (vytvoříme tunel), poté ji postupně posouváme směrem k vrchnímu okraji tak, aby se vytvořil váleček. Horní okraj řasy bez rýže potřeme vodou a dorolujeme. Nerovné okraje odřízneme a váleček rozřežeme na 4 až 6 kousků. Sushi ozdobíme nastříhanou řeřichou a podáváme s nakládaným zázvorem.
Žádný nový komentář.