Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sushi Saké Avocado Maki

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 1 porce Středně obtížné Jemně pálivé Ryby

Ingredience

Příprava

  1. Rýži probereme, několikrát propláchneme studenou vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání 5 minut na silném plameni. Poté hrnec přikryjeme poklicí, stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát.
  2. Do odstáté rýže přimícháme ocet a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Avokádo nakrájíme na hranolky, lososa na centimetrové proužky.
  4. Na bambusovou podložku položíme asi 5 mm od jejího spodního okraje plátek mořské řasy, na kterou pak rovnoměrně rozvrstvíme uvařenou rýži tak, aby na horním okraji řasy zůstal proužek široký 1 cm bez rýže. Střed plátu tence potřeme křenem Wasabi, přidáme hranolek avokáda, proužek lososa, potřeme Majonézou Hellmann´s a srolujeme.
  5. Ke srolování použijeme bambusovou podložku pod připraveným sushi – spodní část podložky zvedneme a překlopíme přes náplň (vytvoříme tunel), poté ji postupně posouváme směrem k vrchnímu okraji tak, aby se vytvořil váleček. Horní okraj řasy bez rýže potřeme vodou a dorolujeme. Nerovné okraje odřízneme a váleček rozřežeme na 4 až 6 kousků. Sushi ozdobíme nastříhanou řeřichou a podáváme s nakládaným zázvorem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře