Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sváteční roláda

Hodnocení uživatelů:
30 minut 5 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 5 kusů vejce
  • 100 gramů cukr krupice
  • 85 gramů hladká mouka
  • 15 gramů kakao

Náplň

  • 2 balení šlehačka
  • 2 balení ztužovač šlehačky
  • 1 balení malý višňový kompot
  • 2 lžíce bramborový škrob

Příprava

  1. Vejce a cukr šleháme asi 5 minut do pěny, přidáme prosátou mouku a kakao, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně teplé troubě asi 5 minut. Po upečení i s papírem stočíme a necháme vychladnout.
  2. Kompot si zcedíme a odměříme 200ml šťávy. Bramborový škrob smícháme s asi třemi lžícemi šťávy, zbytek šťávy přivedeme k varu, přidáme šťávu se škrobem a provaříme. Pár višní si schováme na ozdobu, zbytek přidáme do želé (višně vypeckujeme, ale dá se koupit kompot už bez pecek, višní použijeme asi 200g, záleží na velikosti kompotu). Želé s višněmi necháme vychladnout.
  3. Šlehačky a ztužovače smícháme a ušleháme do tuha. Roládu si rozbalíme, na jeden kraj dáme želé, zbytek rolády potřeme 2/3 šlehčky. Roládu srolujeme (višňové želé je uvnitř) a potřeme zbylou šlehačkou. Ozdobíme schovanými višněmi a třeba i čokoládou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře