Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sváteční slepičí polévka

Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kus slepice
  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • 1 kus celer
  • 4 kusy nové koření
  • 2 kusy bobkový list
  • 4 kusy pepř
  • dle chuti jarní cibulka, nudle, sůl

Příprava

  1. Slepici pořádně očistíme a naporcujeme. Do hrnce dáme studenou vodu a vložíme díly slepice. Na malém plameni vývar "táhneme" k bodu varu. Jakmile se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru tak ji odstraníme a vložíme na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a osolíme. Nadále vaříme tak, že vývar jen probublává v zakrytém hrnci.
  2. Až je slepice uvařena (dle stáří slepice) cca 2 hodiny, tak vývar scedíme a do čistého vývaru vložíme mrkev, na kostičky nakrájená prsa ze slepice, pokrájenou jarní cibulku a nudle. Pomalu vaříme do změknutí nudlí a podáváme.
Tip: Vynikající klasika, která je opravdu nej!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře