Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sváteční vývar z jeleních žeber

Hodnocení uživatelů:
10 minut 180 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 700 gramů jelení žebra
  • 1/4 kusu celer
  • 6 kuliček nové koření
  • 6 kuliček celý pepř
  • 2 kusy bobkový list
  • dle chuti sůl
  • 2 lžíce mražený hrášek

Příprava

  1. Jelení žebra dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile se na hladině objeví pěna ze sražené bílkoviny tak tuto poctivě odebíráme. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
  2. Maso z jeleních žeber obereme a nakrájíme do polévky. Pak již jen s chutí konzumujeme, tuto velmi silnou a vydatnou polévku.
Tip: Vhodnou vložkou jsou domácí nudle.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře