Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Svatomartinská kořeněná husa s chutným bramborem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
50 minut 120 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 4-8 kusy husích stehen nebo horních stehen
  • 1 kilogram brambor
  • 1 lžíce soli
  • 2-3 lžíce oleje
  • 1 dl oleje
  • černý pepř
  • kajenský pepř
  • mateřídouška
  • oregáno
  • mletá citrónová šťáva
  • česnek
  • Knorr Aromat

Příprava

  1. Maso naložíme: do stehen rukou dobře vetřeme sůl, maso tak lépe nasákne chuť koření, poté maso zasypeme kořením a promneme. Vložíme do igelitového pytlíku, kam nalijeme 2-3 lžíce oleje a vzduchotěsně pytlík uzavřeme. Na půl hodiny odložíme do lednice.
  2. Oloupeme brambory a překrojíme je na půl.
  3. Do pánve (použijme takovou, která má i pokličku) nalijeme 1 dl oleje, rozmístíme v ní brambory a podlijeme je asi půl deci vod, zasypeme Knorr Aromatem a zakryté začneme opékat! Když brambory změknou, sundáme pokličku a kousky brambor opékáme do růžova.
  4. Maso dáme do pekáče, podlijeme tekutinou z pytlíku, poté zakryté alobalem pečeme do měkka v troubě předehřáté na 150 stupňů.
  5. Když maso změklo, sundáme alobal a pečeme do růžova.
Tip: Každopádně ze záčátku musíme péct pod alobalem, protože maso má tendenci vysušovat a ztratilo by i na chuti!
Tip: Podáváme s kysaným zelím!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře