Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Švédské dušené brambory se sardelovými řezy

Hodnocení uživatelů:
75 minut 25-30 4 porce Snadné Jemně pálivé Ryby

Ingredience

  • 2 kusy cibule
  • 2 lžíce másla
  • cca 90 gramů sardelových řezů
  • 1 kilogram brambor
  • na vymazán tuk
  • 200 mililitrů smetany
  • pepř
  • sůl
  • 3 lžíce strouhanky

Příprava

  1. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Orestujeme na 1 lžíci másla.
  2. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  3. Do vymaštěné zapékací formy druhou lžící másla pokládáme nasttrouhané brambory,pak sardelové řezy,posolíme,opepříme dle chuti které zalijeme opečenou cibulkou a dáme další vrstvu brambor.
  4. Na vše nalijeme smetanu,posypeme strouhankou,můžeme poklást hoblinky másla pro křupavější povrch a pečeme na 200 tupňů cca 30 minut.
Tip: Podávat s lehkými zeleninovými saláty.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře