Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Švestková polévka s červeným vínem a šlehačkovými nudličkami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 15 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Pyramidové čajové sáčky zalijeme 6 dl vroucí vody a vínem a necháme 5 minut vylouhovat. Pak pyramidové sáčky ze směsi vína a čaje vyndáme a přidáme sušené švestky, skořici, hřebíček, tence nakrájenou citrónovou kůru a cukr a vše přivedeme k varu. Při nízké teplotě vaříme 4 – 5 minut.
  2. Pudinkový prášek rozmícháme v malém množství studené vody a za stálého míchání vlijeme do polévky. Když směs začne znovu vřít, stáhneme ji z ohně a necháme dobře vychladit.
  3. Podávání: ušleháme pevnou šlehačku, přidáme práškový cukr a dvěma malými lžícemi tvoříme na povrchu studené švestkové polévky v misce šlehačkové nudličky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře