Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Švestková polévka ze sójového jogurtu s pohankovými kuličkami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 5 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Na polévku

  • 1 kilogram švestek mohou být i mražené
  • 5 dl sójového jogurtu
  • 5-10 dekagramů březového cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1/2 citronu kůra
  • 2 dl rýžového mléka

Na kuličky

  • 10 dekagramů pohanky
  • 4 dl vody
  • 1 citrón kůra
  • 5 dekagramů tofu přirodního, strouhaného
  • 2 lžičky vanilky prášku
  • 3-4 lžíce březového cukru

Příprava

  1. Švestky vypeckujeme, nakrájíme, zalijeme jogurtem a rozmixujeme.
  2. Ochutíme skořicí, březovým cukrem, vanilkou a dáme vychladit.
  3. Pohanku na kuličky uvaříme ve dvojnásobném množství vody, přidáme strouhanou citronovou kůru, březový cukr, vanilku a strouhané tofu. Důkladně propracujeme a při podávání kuličky vložíme do polévky.
Tip: S březovým cukrem (xilitem) zacházejme opatrně, lidem, kteří jsou na něj citlivý může způsobit průjem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře