Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Švestkový koláč s karamelem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
20 minut
20-25
12 porcí Středně obtížné
Ingredience
těsto
- 150 gramů hladká mouka
- 100 gramů rostlinný tuk Hera
- 50 gramů moučkový cukr
- 1 kus vaječný žloutek
krém
- 3 dl mléko
- 2 dl smetana
- 60 gramů cukr
- 1 balení vanilkový puding Dr. Oetker
- 1 kus pomerančová kůra
- 1 špetka mletá skořice
zdobení
- 8-10 kusů zralé, ale ne měkké švestky (nakrájené)
- 2-3 lžíce hnědý cukr
- 1 lžíce rostlinný tuk Hera
- 1 lžička mletá skořice
- 0.5 dl voda
Příprava
- Všechny ingredience na těsto s výjimkou žloutku, smícháme v míse. Poté přidáme žloutek a hněteme směs dohladka. Na moukou poprášeném válu vyválíme těsto do velikosti vaší formy na koláč. Položíme těsto do formy a přebytečné okraje odřízneme. Dáme do lednice na 20 minut vychladnout.
- Pečeme koláč v předehřáté troubě na 180 ° C dozlatova a necháme vychladnout. Na krém v kastrůlku přivedeme k varu mléko. V misce smícháme ostatní suroviny. Pak přidáme tuto směs do horkého mléka a mícháme do zhoustnutí. Krém vylijeme na koláč a necháme opět vychladnout.
- Omyjeme švestky a nakrájíme je na jemno. V kastrolu, na mírném plameni, necháme zkaramelizovat hnědý cukr, Heru a skořici. Švestkové řezy přidáme do karamelu a necháme zpěnit na středním plameni. Dále přidáme vodu. Jakmile karamelizovaná směs vychladne, klademe na koláč libovolným způsobem.
Žádný nový komentář.