Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Švestkový koláč s karamelem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 20-25 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 150 gramů hladká mouka
  • 100 gramů rostlinný tuk Hera
  • 50 gramů moučkový cukr
  • 1 kus vaječný žloutek

krém

  • 3 dl mléko
  • 2 dl smetana
  • 60 gramů cukr
  • 1 balení vanilkový puding Dr. Oetker
  • 1 kus pomerančová kůra
  • 1 špetka mletá skořice

zdobení

Příprava

  1. Všechny ingredience na těsto s výjimkou žloutku, smícháme v míse. Poté přidáme žloutek a hněteme směs dohladka. Na moukou poprášeném válu vyválíme těsto do velikosti vaší formy na koláč. Položíme těsto do formy a přebytečné okraje odřízneme. Dáme do lednice na 20 minut vychladnout.
  2. Pečeme koláč v předehřáté troubě na 180 ° C dozlatova a necháme vychladnout. Na krém v kastrůlku přivedeme k varu mléko. V misce smícháme ostatní suroviny. Pak přidáme tuto směs do horkého mléka a mícháme do zhoustnutí. Krém vylijeme na koláč a necháme opět vychladnout.
  3. Omyjeme švestky a nakrájíme je na jemno. V kastrolu, na mírném plameni, necháme zkaramelizovat hnědý cukr, Heru a skořici. Švestkové řezy přidáme do karamelu a necháme zpěnit na středním plameni. Dále přidáme vodu. Jakmile karamelizovaná směs vychladne, klademe na koláč libovolným způsobem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře