Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sviatočná sviečková.

Hodnocení uživatelů:
60 minut 120 minut 6 porcí Náročné

Ingredience

  • 6 lžic máslo
  • 6 lžic olej
  • 1 kilogram falošná sviečková
  • 2 lžičky soľ
  • 2 špetky biele korenie
  • 2 špetky tymián
  • 2 kusy cibule
  • 3 kusy mrkva
  • 1 kus zeler
  • 2 kusy petrzlen
  • 5 kusů bobkový list
  • 8 kusů nové korenie
  • 1 lžíce Cukor kryštalovy
  • 1 dl ocot
  • 2 lžíce brusnicový džem
  • 1 lžíce jemná hořčice
  • 1 lžíce hořčice Dijon
  • 250 mililitrů kyslá smotana
  • 250 mililitrů 33% šľahačka
  • 6 lžic šľahačka a brusnice na ozdobu

Příprava

Umyjeme a osušíme sviečkovú, následne ju osolíme, okoreníme.V liatinovom pekáči rozpustíme maslo, pridáme rastl. olej, na ktorom opečieme mäso. Po opečení odložíme mäso na tanier. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuĺu, osmažíme ju, potom pridáme nastrúhanú koreňovú zeleninu - mrkvu, petržlen, zeler, tymián a osmažíme ju. Pridáme tymián, bobkový list, nové korenie. Pridáme ocot, ktorý rýchlo odparíme. Zvlášť si na panvici urobíme karamel, ktorý zalejeme troškou vody a pridáme ho do zeleniny. Ďalej pridáme horčicu - jemnú a Dijon, brusnicový džem, premiešame, podlejeme asi 1 dl vody, podusíme. Po 10 minútach pridáme mäso, ktoré obložíme zeleninou, podlejeme a dáme do rúry na 2 hodiny pomaly piecť na 220 stupňov Celzia. V polovici pečenia mäso obrátime a podlejeme. Po upečení mäso vytiahneme, nakrájame na plátky a odložíme do misy, ktorú prikryjeme, aby sa mäso nevysušilo. Zeleninu zmixujeme, prepasírujeme cez sítko, ešte pred týmto úkonom vyberieme korenie a bobkový list. Do zeleninového základu pridáme šľahačkovú smotanu a kyslú smotanu, doladíme horúcou vodou, aby omáčka nebola hustá. Podávame s knedlou, mäso dozdobíme šlahačkou a brusnicami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře