Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Svíčková na smetaně

Hodnocení uživatelů:
20 minut 50 minut 4 porce Náročné S masem

Ingredience

  • 800 gramů hovězí svíčková
  • 50 gramů špek
  • 1 kus čerstvá mrkev
  • 200 gramů celer
  • 1 kus petržel
  • 1 kus 1 větší cibule
  • 200 mililitrů smetana ke šlehání
  • mléko
  • hladká mouka
  • cukr
  • celý černý pepř
  • sůl
  • 1 lžíce ocet
  • 200 gramů Perla máslová příchuť
  • 2 kusy bobkové listy, nové koření
  • citrónová šťáva
  • 1 gram mletý pepř

Příprava

Prošpikujeme maso, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhanou zeleninou (zeleninu je třeba očistit), cibulí, kořením, pokapeme citronovou šťávou, lehce zastříkneme octem a polijeme rozpuštěným máslem. Necháme přes noc v lednici odležet. Druhý den maso podlijeme malým množstvím vody (asi 2 dcl) a dusíme v troubě pod poklicí doměkka. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření. Zeleninu se šťávou přelijeme do hrnce a pomalu přivedeme k varu. Zahustíme hladkou moukou. Zalijeme smetanou ke šlehání a provaříme. Nakonec vše přecedíme, podle chuti dosolíme, okyselíme citronovou šťávou, octem nebo přisladíme. Maso nakrájíme na jednotlivé porce, vložíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Tip: Výborné s brusinkovým kompotem a houskovým knedlíkem
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře