Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Svíčková na smetaně

Hodnocení uživatelů:
50 minut 50 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 4 kusů plátky hovězí svíčkové
  • 1 lžíce máslo
  • 1 kus cibule
  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • 1 kus citrón
  • 1 kalíšek smetana
  • 4 zrnek nové koření
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Příprava

  1. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Zalijeme je vodou do které jsme vymačkali citron, přidáme černý pepř, nové koření, bobkový list, sůl. Vše krátce povaříme a necháme zchladnout.
  2. Plátky masa dáme do pekáče a zalijeme ho zchladlou omáčkou. Pečeme pomalu při max. 150 stupních celsia a pravidelně maso omáčkou podléváme až maso změkne. Měkké maso z pekáče vyndáme, ze šťávy vyjmeme koření, šťávu rozmixujeme, zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou a chvíli povaříme. Podle chuti osolíme a omáčkou polijeme maso na talíři.
Tip: Toto typické české jídlo nejlépe chutná s houskovým knedlíkem. Je dobré i s rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře