Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Svíčková na smetaně

Receptynakazdyden.cz
Není slavnostnějšího jídla, na kterém můžete celé rodině ukázat, jakým jste mistrem v oboru.
Hodnocení uživatelů:
15 minut 120 minut Snadné

Ingredience

  • 1kg hovězího zadního
  • 30g slaniny
  • 70ml oleje
  • 100g mrkve
  • 100g celeru
  • 100g petržele
  • 1 velká cibule
  • 150ml mléka
  • 100ml smetany
  • 3 lžíce octa
  • 2 lžíce hořčice
  • 40g cukru
  • pepř celý černý
  • nové koření celé
  • bobkový list
  • 1 citron
  • 50g Knorr Hotová jíška světlá
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón hovězí

Příprava

  1. Hovězí maso omyjeme, našpikujeme slaninou, osolíme, opepříme.
  2. Připravíme si zeleninový základ. Do horkého oleje vložíme nastrouhanou kořenovou zeleninu, po chvíli restování přidáme nakrájenou cibuli, divoké koření (pepř, nové koření, bobkový list) a rozkrojený omytý citron.
  3. Orestujeme do zlatavé barvy a přidáme hořčici. Po chvíli restování zastříkneme octem. Zalijeme vodou, vložíme bujon a také opečené maso z pánve, které za občasného podlévání dusíme do měkka.
  4. Udušené maso vyjmeme, do základu přilijeme převařené mléko, zjemníme smetanou, zahustíme jíškou a dle chuti dochutíme cukrem, nebo solí.
  5. Omáčku přecedíme a podáváme s domácím houskovým knedlíkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře