Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Svíčková s hovězím a kuřecím masem

Hodnocení uživatelů:
30 minut 170 minut 5 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Naložit den předem

  • 700 gramů zeleniny pod svíčkovou
  • 2 cibule
  • 9 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček jalovce
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžíce tymiánu
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička soli
  • 500 gramů hovězího masa
  • 500 gramů kuřecího masa
  • 150 gramů másla

2 den ingredience

  • 3 kalíšky Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 2,5 litru vody
  • 4 lžíce octa
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 500 mililitrů smetany 10% na vaření
  • 200 mililitrů smetany 31% ke šlehání

Příprava

  1. Den předem si do pekáče v kterém chceme svíčkovou péct dáme osolené hovězí a kuřecí maso, na to nasypeme zeleninu pod svíčkovou a na pruhy nakrájenou cibuli a přidáme všechno koření a zalijeme rozpuštěním máslem. Dáme do druhého dne pekáč uležet do lednice.
  2. Druhý den si připravíme hovězí bujóny s vodou = vývar. Do pekáče nalijeme ocet a citronovou šťávu. Pak zalijeme vývarem, aby bylo vše co nejvíc ponořeno, ale aby jsme mohli s pekáčem manipulovat a vše pečeme na 200°C dokud není maso měkké a postupně jak se voda odpařuje přiléváme zbytek vývaru pokud nějaký ještě máme. Kuřecí maso vyndáme někam na talířek zhruba po 1h nebo i dřív dle jak bude upečené a hovězí maso trvá déle to bude měkké tak po 2h nebo i o něco déle. Když máme i hovězí maso upečené tak ho vyndáme taky někam na talířek.
  3. Vše co nám zbyde v pekáči po vyndání masa a nesmíme zapomenou bobkový listy všechny vyndat ještě, tak zbytek nalijeme do nějakého hrnce, aby se nám to vše do něj hezky vešlo. Tyčovým mixérem vše rozmixujeme (kuličky koření... nevyndavám jen musíte pořádně vše rozmixovat). Hrnec dáme znovu pozvolna vařit ještě asi na 20min, dochutíme octem nebo já raději dochucuji už jen citronovou šťávou nebo popřípadě můžeme cukrem pokud je moc kyselá. Nakonec nalijeme všechnu smetanu a necháme jen do prvního bublání a už dál nevaříme. Pokud už máme v omáčce smetanu už nedáváme ocet jinak se nám zdrcne !!!!!!!
  4. Pak už jen naporcujeme maso, kdo má rád kuřecí tak kuřecí kdo hovězí tak hovězí, přidáme knedlíky a zalijeme omáčkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře