Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Svíčková Wellington

Hodnocení uživatelů:
30 - 40 20 - 30 4 - 5 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 800 gramů hovězí svíčkové
  • 150 gramů kapary
  • 60 gramů másla
  • 1 vejce
  • 1 špetka pepře
  • 300 gramů listového těsta
  • 1 snítka čerstvé bylinky dle chuti (bazalka, tymián, pažitka)
  • 10 gramů pórku
  • 100 mililitrů oleje
  • 1 lžička soli

Příprava

Očištěný váleček či špičku pravé svíčkové vložte do rozpáleného oleje a maso zprudka ze všech stran opečte. Ve výpeku krátce osmahněte jemně posekaný česnek, pórek, kapary a bylinky. Listové těsto pomoučněte a rozválejte na tenký plát. Do jeho středu rozetřete změklé máslo tak, aby po zabalení přilehlo na opečené maso. Ochladlou bylinkovou směs rozetřete na máslo, pak vložte opečené maso. Těsto můžete po stranách naříznout rádýlkem a střídavě pak do pásků balit svíčkovou, nebo maso jen obalte, umáčkněte a poté povrch potřete rozšlehaným vejcem. Pečte na pomaštěném plechu v rozpálené troubě (210 °C) asi 5 až 7 minut a pak při nižší teplotě (160 °C) dopékejte dalších 10 minut. Můžeme podávát s dušenou zeleninou a nebo opečený brambůrek.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře