Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Svíčkové řezy ovoněné tymiánem na žampionech

Receptynakazdyden.cz
Nejkvalitnější hovězí si připravíte pro celoroční dostupnost žampionů kdykoli Vám přijde chuť.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg pravé svíčkové
  • 300g žampiónů
  • 150g šalotky
  • snítka tymiánu
  • 100ml bílého vína
  • 2 lžíce oleje
  • 1 vanička Knorr Bohatá šťáva na tmavá masa
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, ale neklepeme, pouze rukou vytvarujeme do vzhledu vyšších medailonků (2 na porci). Okořeníme solí a pepřem, potřeme olejem a jemně prosypeme tymiánem. Dáme do chladu marinovat.
  2. Na oleji orestujeme šalotku, přidáme tymián, žampiony, bílé víno a po krátké redukci i 250ml vody. V horké, nikoli vřelé tekutině rozmícháme vaničku Bohaté šťávy a po krátkém provaření můžeme podávat s řezy ze svíčkové, které si opečeme na zbylém oleji.
  3. Vhodnou přílohou mohou být brambory v jakékoli úpravě nebo i dušená rýže.
|
|
| Tisk

Kategorie

maso

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře