Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sýrová polévka s celerovou natí

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • 1 kus celer
  • 1 kus cibule střední velikosti
  • polovina kuřete
  • 2 kusy nové koření
  • 2 kusy bobkový list
  • 1 špetka bílý pepř
  • 200 mililitrů pivo (nejlépe tmavé)
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 100 mililitrů smetana
  • 2 kusy lodyha naťového celeru
  • 100 gramů plísňový sýr
  • 10 gramů vlašské ořechy
  • 1 kus pórek
  • 1 balení Knorr Inspirace Špagety Carbonara

Příprava

  1. Umyjte a očistěte zeleninu, zalijte společně s porcí kuřete na vývar jedním litrem studené vody. Následně přiveďte k varu.
  2. Odeberte vzniklou pěnu, přidejte koření (nové koření, bobkový list a pepř), uvařte vývar a sceďte jej.
  3. Do vzniklého vývaru dolijte sklenici piva a přidejte jeden nebo dva sáčky Knorr Inspirace Špagety Carbonara (v závislosti na množství bujónu), vše nechte chvíli povařit. Dochuťte špetkou muškátového oříšku a zalijte smetanou.
  4. Nakrájejte lodyhu naťového celeru a plísňový sýr na kostky. Usmažte celer na pánvi tak, aby zesklovatěl.
  5. Nalijte polévku do talíře, doprostřed položte celer a plísňový sýr s několika kousky rozdrobených vlašských ořechů.
Tip: Rada: Dodáním piva obohatíte chuť polévky. Pivo se během vaření v polévce zbaví alkoholu a ponechá pouze své aroma.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře