Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Sýrová polévka s celerovou natí
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
20 minut
30 minut
4 porce Středně obtížné Bezmasé
Ingredience
- 1 kus mrkev
- 1 kus petržel
- 1 kus celer
- 1 kus cibule střední velikosti
- polovina kuřete
- 2 kusy nové koření
- 2 kusy bobkový list
- 1 špetka bílý pepř
- 200 mililitrů pivo (nejlépe tmavé)
- 1 špetka muškátový oříšek
- 100 mililitrů smetana
- 2 kusy lodyha naťového celeru
- 100 gramů plísňový sýr
- 10 gramů vlašské ořechy
- 1 kus pórek
- 1 balení Knorr Inspirace Špagety Carbonara
Příprava
- Umyjte a očistěte zeleninu, zalijte společně s porcí kuřete na vývar jedním litrem studené vody. Následně přiveďte k varu.
- Odeberte vzniklou pěnu, přidejte koření (nové koření, bobkový list a pepř), uvařte vývar a sceďte jej.
- Do vzniklého vývaru dolijte sklenici piva a přidejte jeden nebo dva sáčky Knorr Inspirace Špagety Carbonara (v závislosti na množství bujónu), vše nechte chvíli povařit. Dochuťte špetkou muškátového oříšku a zalijte smetanou.
- Nakrájejte lodyhu naťového celeru a plísňový sýr na kostky. Usmažte celer na pánvi tak, aby zesklovatěl.
- Nalijte polévku do talíře, doprostřed položte celer a plísňový sýr s několika kousky rozdrobených vlašských ořechů.
Tip: Rada: Dodáním piva obohatíte chuť polévky. Pivo se během vaření v polévce zbaví alkoholu a ponechá pouze své aroma.
Žádný nový komentář.