Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sýrová vepřová kotleta

Receptynakazdyden.cz
Připravte si jednoduchý recept na měkkoučkou šťavnatou vepřovou kotletu s úžasnou šťávou a lahodnou bramborovou kaší!
Hodnocení uživatelů:
5 minut 25 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 600 gramů naporcovaných vepřových kotlet
  • 2-3 lžíce Knorr Aromat soli a pepře nebo
  • 150 gramů sýra strouhaného
  • 100 mililitrů 33% smetany nebo Rama Cremefine na vaření
  • 1 balíček Knorr Šťáva k vepřové pečeni
  • 1 balíček Knorr Bramborové kaše
  • 250 mililitrů mléka
  • 20 gramů margarínu Rama
  • 1/2 červené papriky
  • špetka muškátového oříšku

Příprava

  1. 1. Kotlety ochutíme solí a pepřem nebo Knorr Aromatem a odložíme stranou.
  2. 2. Smícháme 15 – 18 g Knorr Šťávy k vepřové pečeni se smetanou nebo Rama Cremefine na vaření a k tomu přidáme nastrouhaný sýr.
  3. 3. Maso opečeme na tuku po obou stranách (2 a 2 minuty). Kotlety vložíme do zapékací mísy nebo pekáče a naneseme na ně sýrovou směs. Vložíme do předehřáté trouby (180 - 200 ºC) na 20 minut.
  4. 4. Do zbývajícího tuku přidáme 250 ml vody a Knorr Šťávu k vepřové pečeni, dobře promícháme a povaříme 2 minuty (nadále uchováváme v teple).
  5. Bramborovou kaši připravíme podle návodu na obalu. Nakrájíme papriku na malé kousky a vmícháme ji do kaše. Také můžeme kaši ochutit muškátovým oříškem. Kotlety podáváme s bramborovou kaší s paprikou a doplněnou Knorr Šťávou k vepřové pečeni.
Tip: Pokud máte více času, připravte si bramborovou kaši sami doma.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře