Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Sýrová vepřová kotleta
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Připravte si jednoduchý recept na měkkoučkou šťavnatou vepřovou kotletu s úžasnou šťávou a lahodnou bramborovou kaší!
Hodnocení uživatelů :
5 minut
25 minut
4 porce Snadné S masem
Ingredience
- 600 gramů naporcovaných vepřových kotlet
- 2-3 lžíce Knorr Aromat soli a pepře nebo
- 150 gramů sýra strouhaného
- 100 mililitrů 33% smetany nebo Rama Cremefine na vaření
- 1 balíček Knorr Šťáva k vepřové pečeni
- 1 balíček Knorr Bramborové kaše
- 250 mililitrů mléka
- 20 gramů margarínu Rama
- 1/2 červené papriky
- špetka muškátového oříšku
Příprava
- 1. Kotlety ochutíme solí a pepřem nebo Knorr Aromatem a odložíme stranou.
- 2. Smícháme 15 – 18 g Knorr Šťávy k vepřové pečeni se smetanou nebo Rama Cremefine na vaření a k tomu přidáme nastrouhaný sýr.
- 3. Maso opečeme na tuku po obou stranách (2 a 2 minuty). Kotlety vložíme do zapékací mísy nebo pekáče a naneseme na ně sýrovou směs. Vložíme do předehřáté trouby (180 - 200 ºC) na 20 minut.
- 4. Do zbývajícího tuku přidáme 250 ml vody a Knorr Šťávu k vepřové pečeni, dobře promícháme a povaříme 2 minuty (nadále uchováváme v teple).
- Bramborovou kaši připravíme podle návodu na obalu. Nakrájíme papriku na malé kousky a vmícháme ji do kaše. Také můžeme kaši ochutit muškátovým oříškem. Kotlety podáváme s bramborovou kaší s paprikou a doplněnou Knorr Šťávou k vepřové pečeni.
Tip: Pokud máte více času, připravte si bramborovou kaši sami doma.
Žádný nový komentář.