Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tagliatelle tomato sypané křupavou Pancettou

Hodnocení uživatelů:
10 minut 10 minut 3 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 200 gramů tagliatelle tomato
  • 15 kusů lístků čerstvé bazalky
  • 1/2 lusku červené papriky – kozí roh
  • 1 kalíšek smetana na vaření
  • 2 lžíce strouhaný sýr Gran Moravia
  • 150 gramů krájená Pancetta

Příprava

  1. Pancettu si nakrájíme na malé kousky a opečeme do křupava na teflonové pánvi. Po opečení Pancettu vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.
  2. Ve výpeku rozpustíme strouhaný sýr Gran Moravia a zalijeme smetanou na vaření. Necháme na mírném ohni spojit a přidáme na jemno nakrájenou papriku (lehce pikantní) a nasekané lístky čerstvé bazalky. Omáčka na těstoviny je tímto hotova a udržujeme ji teplou.
  3. Těstoviny vložíme do osolené vařící vody a vaříme cca 4-5 minut tzv. na skus.
  4. Po uvaření vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a přidáme do teplé smetanové omáčky.
  5. Rychle promícháme a servírujeme na talíř, kde bohatě posypeme křupavými kousky Pancetty a kdo má rád tak i trochou strouhaného sýru Gran Moravia.
Tip: Pancetta: Italská slanina naložená se solí, peřem, fenyklem a příp. muškátovým oříškem, cca 3 měsíce sušená.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře