Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Taštičky plněné houbami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
6 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 100 gram sušené houby (nejlépe hřiby praváci)
  • 0.50 kilogramů kyselé zelí
  • 1 kus cibule střední velikosti
  • 500 gramů listového těsta
  • 0.50 lžiček kmín
  • 2 kusy bobkový list
  • 1 kus žloutek
  • 2 lžíce máslo
  • 15 gramů majoránka sušená
  • 1 kus Knorr Bujón
  • 1 kus Knorr Bujón Zeleninový
  • 1 kus Knorr Aromat

Příprava

  1. Namočte hřiby do teplé vody na 20 minut a pak je nakrájejte na kousky. Vložte zelí do hrnce a přidejte jak nakrájené hřiby, tak i vodu z hřibů. Přidejte po jedné kostce Knorr Bujón a Knorr Bujón Zeleninový.
  2. Kmín posekejte a se lžícemi másla přidejte k zelí. Pomalu hodinu vařte, do chvíle, až bude zelí měkké.
  3. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a osmažte na velké pánvi na másle.* Přidejte k ní uvařené zelí a vše dohromady znovu osmažte.
  4. Dle chuti přidejte Knorr Aromat, majoránku a pepř. Pokud je nádivka vlhká, přidejte trochu strouhanky.
  5. Poprašte stůl moukou a z rozmrazeného listového těsta pomocí válečku udělejte velkou placku. Kterou nožem rozkrájejte na menší kousky.
  6. Položte studenou nádivku na každý kousek těsta a udělejte bochánky. Horní část těsta pomažte žloutkem a posypejte sušeným kořením, např. kmínem.
  7. Pečte 20-30 minut při teplotě 200 stupňů. Vychladlou roládu krájejte na menší kousky. Hotové taštičky servírujte s červeným borščem nebo s čirou houbovou polévkou. * Je nutné dávat pozor, aby se máslo nepřipálilo, protože pak by jídlo nebylo chutné a zdravé.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře