Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Taštičky se zelím, mrkví a řepou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
80 minut 20 minut 8-10 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Na těsto

  • 40 dekagramů celozrnné pšeničné mouky
  • 50 dekagramů hladká mouky
  • 1,5 dl olivového oleje
  • 5 dl vody
  • 1 lžíce medu
  • 3 dekagramy droždí

Na náplň

  • 1/2 kilogram hlávkového zelí
  • 1 červená řepa
  • 1 fialová cibule
  • 2 kusy mrkve
  • 3-4 lžíce stolního oleje
  • lžička soli

Na posypání

  • 0,5 dl stolního oleje
  • 10 dekagramů sezamových semínek

Příprava

  1. Nejdříve si připravíme těsto: droždí rozpustíme v 0,5 dl vody slazené medem a necháme vyběhnout kvásek. Smícháme mouku, sůl, přilijeme vodu a kvásek. Propracujeme vláčné těsto, poté je přikryté utěrkou necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.
  2. Mezitím omyjeme mrkev a řepu na náplň, oloupeme a nahrubo nastrouháme, zelí také nastrouháme.
  3. Do jedné nádoby nalijeme 1 dl vody, přidáme olej. Na to hodíme strouhanou zeleninu, osolíme a pod pokličkou dusíme na středním ohni, když se vyvařila vody, sundáme pánvičku a smažíme.
  4. Když zelenina změkla, vypneme plotnu.
  5. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném válu na tloušťku půl prstu.
  6. Větším kulatým vykrajovátkem krájíme kolečka, do středu každého dáme 1 lžíci náplňě, poté je přehneme a vidličkou zmáčkneme okraje. Vršek potřeme olejem a posypeme sezamovými semínky.
  7. Vložíme do pekáčku potřeného olejem a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů 20 minut.
Tip: Chutné budou i s jakoukoliv jinou náplní.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře