Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Taštičky Won ton

Receptynakazdyden.cz
Taštičky won-ton je tradiční čínský recept. Připravit se dají s různými náplněmi jako je houbová, krevetová, z vepřového masa anebo se skvělou kombinací mrkve, jarní cibulky, zázvoru a zelí, jako najdete v tomto receptu.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 15 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 200 gramů zelí
  • 200 gramů mrkve
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 3 jarní cibulky
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru
  • 1 lžička kukuřičné škrobové moučky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • sůl, pepř
  • 20 kusů won ton těsto
  • 3 lžíce Hellmann´s Tatarské omáčky
  • 3 lžíce Hellmann's Omáčky k masu Chilli

Příprava

  1. Bambusový napařovák ponoříme celý do vody a necháme namočit (místo bambusového napařováku můžeme použít hrnec s pokličkou a napařovací podložku na knedlíky).
  2. Česnek a zelí nakrájíme na drobno, mrkev na kostičky, celerovou nať na tenká kolečka, cibulky jemně posekáme, zázvor nastrouháme.
  3. Na lžíci oleje opečeme česnek, cibulky a zázvor, přidáme celerovou nať, zelí a mrkev a vše asi 2 minuty restujeme.
  4. Potom ve 100 ml vody rozpustíme škrob, přidáme sezamový olej, sójovou omáčku, sůl a pepř a rozmícháme do hladka. Směs nalijeme na zeleninu a mícháme, dokud nezhoustne (zhruba 1 minutu). Hotovou náplň necháme úplně vychladnout.
  5. Doprostřed každé placičky (placičky 10x10cm, lze koupit nebo nahradit nudlovým těstem) položíme lžíci náplně, okraje těsta potřeme vodou a zmáčkneme k sobě do tvaru měšce.
  6. Napařovák vyložíme banánovými listy nebo pečícím papírem, vložíme do něj taštičky a postavíme ho nad pánev wok s vařící vodou (nebo nad hrnec). Napařujeme 3 až 5 minut.
  7. Taštičky podáváme horké a namáčíme do omáčky připravené z Tatarské omáčky Hellmann´s a Chilli omáčky k masu Hellmann´s.
Tip: Vyzkoušejte další zajímavé a a rychlé recepty.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře