Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tatranková bábovka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

  • 4 kusy vejce
  • 2 kusy čokoládové tatranky
  • 250 gramů rostlinný tuk Hera
  • 200 gramů moučkový cukr
  • 300 mililitrů mléko
  • 350 gramů polohrubá mouka
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • Hera a hrubá mouka do formy
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Tatranky nastrouháme. Změklou Heru nakrájíme na kousky a utřeme s cukrem i žloutky do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a obě vaječné hmoty spojíme. Pak přidáme nastrouhané tatranky a nakonec střídavě vmícháváme mouku s kypřicím práškem a mléko.
  2. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 60 minut. Po upečení necháme bábovku krátce zchladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujeme.
  3. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře