Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Telecí guláš

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram telecí krk
  • 3 kus velká cibule
  • 3 lžičky sladká paprika mletá papriky
  • 2 kusy bobkový list
  • 2 lžíce majoránka
  • 1/2 kusu gulášová pasta
  • dle chuti sádlo, česnek, sůl, pepř

Příprava

  1. Do hrnce dáme rozpálit vepřové sádlo a vložíme na hrubší kousky nakrájenou cibuli, kterou opečeme do hněda a přidáme na kostky pokrájené telecí maso. Maso orestujeme, aby se zatáhlo.
  2. V trošce oleje rozmícháme mletou papriku a přidáme do hrnce společně s bobkovým listem a novým kořením. Lehce dusíme na mírném ohni. Jakmile je maso dostatečně udušeno tak k němu vymačkáme polovinu gulášové pasty, dochutíme rozetřeným česnekem se solí a pepřem.
  3. Dle potřeby dohustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě lehce povaříme. Těsně před koncem rozemneme mezi dlaněmi hrst sušené majoránky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře