Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Telecí krk „Jalapeňo“

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram telecí krk
  • 1 kus cibule
  • 1/2 kusu paprika Jalapeňo
  • 1/2 kusu paprika kapie
  • dle chuti olej, sůl, pepř, instantní jíška

Příprava

  1. Na troše oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli společně s na jemno nakrájenou polovinou papriky Jalapeňo.
  2. Telecí krk si nakrájíme na menší kusy a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo, a podlijeme zlehka trochou vody a osolíme. Dusíme tzv. ve vlastní šťávě, dokud maso není krásně měkké.
  3. Maso poté vyjmeme, pokud nám vadí nějaké blány, které jsou pro telecí maso toliko vlastní můžeme je z masa odstranit. Do vzniklé šťávy nakrájíme na velmi malé kostičky polovinu kapie a lehce zahustíme instantní jíškou. Můžeme ještě dochutit pepřem. Příloha vařené nové brambory.
Tip: Příloha vařené nové brambory.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře