Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Telecí maso a la marengo
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
20 minut
40 minut
4 porce Snadné S masem
Ingredience
- 600 gramů telecí maso
- 200 gramů žampióny
- 4 kusy rajčata
- 4 kusy cibule šalotka
- 2 kusy stroužek česneku
- 100 gramů zelené olivy v nálevu
- 50 gramů pšeničná mouka
- 2 kusy pomeranče
- 1 špetka tymián
- 1 špetka rozmarýn
- 1 kus svazek petrželové natě
- 1 kus svazek čerstvé bazalky
- 2 lžíce olivový olej z oliv
- 1 balení Knorr Šťáva k vepřové pečeni
- 1 sklenička bílé víno
Příprava
- Z masa odkrojte blány a následně maso nakrájejte na plátky tlusté jeden centimetr (jestli budou příliš velké, pak je překrojte na poloviny).
- Plátky masa poprašte jemně špetkou tymiánu, rozmarýnu, soli a pepře. Následně obalte v mouce a osmažte na pánvi.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky, česnek nakrájejte na plátky a žampióny na čtvrtiny. Vše osmažte dohromady s masem a podlijte bílým vínem.
- Rajčata spařte ve vroucí vodě, oloupejte jejich slupku a nakrájejte je na menší kousky. Nakrájejte rovněž i olivy a vše následně přidejte k masu.
- Z jednoho pomeranče ostrouhejte kůrku. Ostatní pomeranče oloupejte, vykrojte z nich filety a dohromady s nastrouhanou kůrkou je přidejte do masa.
- Do jiné nádoby vlejte 400 ml vody, smíchejte s obsahem Knorr Šťáva k vepřové pečeni a přidejte do připravovaného pokrmu. Vše nechejte dusit pod pokličkou cca 30 minut (do okamžiku, až bude maso zcela měkké), průběžně čas od času zamíchejte. Na závěr dochuťte omáčku posekanou bazalkou a petrželkou.
Žádný nový komentář.