Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Telecí maso a la marengo

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Z masa odkrojte blány a následně maso nakrájejte na plátky tlusté jeden centimetr (jestli budou příliš velké, pak je překrojte na poloviny).
  2. Plátky masa poprašte jemně špetkou tymiánu, rozmarýnu, soli a pepře. Následně obalte v mouce a osmažte na pánvi.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky, česnek nakrájejte na plátky a žampióny na čtvrtiny. Vše osmažte dohromady s masem a podlijte bílým vínem.
  4. Rajčata spařte ve vroucí vodě, oloupejte jejich slupku a nakrájejte je na menší kousky. Nakrájejte rovněž i olivy a vše následně přidejte k masu.
  5. Z jednoho pomeranče ostrouhejte kůrku. Ostatní pomeranče oloupejte, vykrojte z nich filety a dohromady s nastrouhanou kůrkou je přidejte do masa.
  6. Do jiné nádoby vlejte 400 ml vody, smíchejte s obsahem Knorr Šťáva k vepřové pečeni a přidejte do připravovaného pokrmu. Vše nechejte dusit pod pokličkou cca 30 minut (do okamžiku, až bude maso zcela měkké), průběžně čas od času zamíchejte. Na závěr dochuťte omáčku posekanou bazalkou a petrželkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře