Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Telecí plátky - Saltimbocca alla Romana
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
5 minut
25 minut
6 porcí Středně obtížné S masem
Ingredience
- 500 gramů telecí hřbet - svíčková
- 100 gramů parmská šunka nakrájená na plátky
- 100 gramů mouka
- 100 gramů bílé víno
- 1 svazek čerstvá šalvěj
- 1 svazek nať petržele
- 100 gramů máslo nebo margarín Rama Culinesse
- 1 lžíce olej na smažení
- 0.5 kostky Knorr Bohatý bujon hovězí
- čerstvě namletý pepř
- citrónová šťáva - na dochucení
Příprava
- Nakrájejte telecí maso na tenké plátky a paličkou je naklepejte. Položte na každý plátek masa lístek čerstvé šalvěje a vše důkladně zatočte do plátku parmské šunky, vytvarujte medailónky (pro usnadnění vše můžete sepnout párátkem).
- Medailónky poprašte moukou, opečte z obou stran na pánvi a odložte.
- Na pánev přilijte víno - pak nechejte téměř celé vyvařit.
- Rozpusťte polovinu kalíšku Knorr Bohatý bujón Hovězí v 1/2 litru vroucí vody a vlijte do pánve. Vařte do okamžiku, než začne bujón houstnout. Přidejte máslo nebo margarín a vše důkladně zamíchejte.
- Podle chuti přidejte pepř a citrónovou šťávu. Pak přidejte pečené maso a vše důkladně promíchejte. Medailónky servírujte posypané sekanou petrželkou.
Žádný nový komentář.