Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Telecí polévka

Hodnocení uživatelů:
20 minut 50 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 250 gramů telecího masa
  • 1 špetka soli
  • 1 kus malé cibule
  • 20 gramů sádla
  • 20 gramů hladké mouky
  • 1 malý květák
  • 1 mrkev
  • 1 žloutek
  • 1 dl mléka
  • Mletý muškátový květ
  • zelená petrželová nať

Příprava

Maso vložíme vcelku do osolené vody, přidáme cibuli a uvaříme doměkka. Ze sádla a mouky připravíme jíšku. Trochu ji rozředíme vychladlým vývarem, přecedíme, vlijeme do polévky a promícháme. Potom přidáme květák rozebraný na růžičky a mrkev nakrájenou na kolečka (nebo jemně) a povaříme. Krátce před závěrem varu přimícháme žloutek rozšlehaný v mléce. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme nadrobno a vložíme zpět do polévky. Nakonec dochutíme mletým muškátovým květem a jemně nasekanou zelenou petrželovou natí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře