Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Těstovinový salát s houbami a polníčkem

Hodnocení uživatelů:
35 minut 15 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé

Ingredience

  • 3 kusy vejce
  • 3 lžíce vinný ocet
  • 5 lžic olivový olej
  • 1 svazek pažitky
  • 100 gramů polníček nebo mix salátů
  • 250 gramů drobné těstoviny
  • jedlá sůl
  • 3 lžíce olej
  • 200 gramů čerstvých žampiónů
  • 200 gramů hlíva ústřičná
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce másla
  • 100 mililitrů citrónová šťáva
  • černý pepř

Příprava

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu, scedíme, necháme okapat a promícháme s 1 lžící olivového oleje. Ochutíme solí, pepřem . Polníček očistíme a omyjeme.
  2. Očistíme houby a nakrájíme na plátky. Oloupaný česnek prolisujeme. Rozehřejeme máslo a 2 lžíce oleje, česnek na něm osmahneme, přidáme houby a opečeme. Přidáme 1 cl citrónové šťávy nebo 2 čerstvě vymačkané citrony.
  3. Vejce oloupeme a nakrájíme. Ze soli, pepře, octa a oleje připravíme zálivku. Vmícháme do ní vejce a nakrájenou pažitku.
  4. Těstoviny promícháme s houbami a zálivkou a necháme asi 15 minut odležet. Poté podle potřeby dochutíme, salát upravíme na listech polníčku a podáváme
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře