Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Těstoviny se zeleninou a bylinkami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 35 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 50 dekagramů těstovin fussili italských, kvalitních
  • 1 kus lilek velký
  • 3 kusy rajčata nebo lečo
  • 2 kusy papriky nebo lečo
  • 15 dekagramů cibul
  • 5-6 stroužků česneku
  • 1 svazek petrželky velký svazek
  • 4 snítky bazalky
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 svazek mateřídoušky
  • 1 dl oleje + olej na těstoviny
  • sůl podle chuti
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička kmína mletého, římského
  • 1 lžička kari
  • 20 dekagramů sýra na strouhání

Příprava

  1. Připravíme si zeleninu, očistíme a omyjeme ji.Těstoviny během 15 minut uvaříme ve slané vodě, vyjmeme je a smícháme je s trochou oleje, aby se nelepili. Olej rozehřejeme, na něm usmažíme cibuli nakrájenou na kolečka a česnek nakrájený na jemno. Když je cibule do sklovata, přidávám k ní nakrájenou zeleninu v následujícím pořadí. Lilek nakrájený na kostičky, chvíli na to papriku nakrájenou na nudličky. Po krátkém dušení následuje oloupané a na drobno nakrájené rajče. Než se rajče rozvaří a pustí šťávu, změkne i ostatní zelenina.
  2. Nakonec přidáme nadrobno nasekané, čerstvé bylinky. S nimi zeleninu už jen lehce promícháme, protože dlouhé dušení by jim ubralo chuť. Dochutíme solí, mletým kmínem a kari. Poté už jen podáváme.
  3. Těstoviny rozložíme na velký mělký talíř, na ně pak dáme hojné množství zeleninovo-bylinkové omáčky.
  4. Posypeme strouhaným sýrem.
Tip: Zeleninu solím a kořeníme až na konci vaření, protože po soli rychle měkne, ale po dušení by měla být lehce křupavá. Jen tak dosáhneme ideální chuti.
Tip: Můžeme vybrat jakoukoliv zeleninu, jen musíme dát pozor, aby po cibuli zelenina postupovala od nejtvrdší po nejměkčí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře