Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Thajská rýže s baklažánem a rajčaty

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4-6 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 50 dekagramů předvařené rýže
  • 2 baklažány
  • 2 kusy cibule
  • 4-5 stroužků česneku
  • 40 dekagramů rajčat
  • 1 svazek petrželové naťi
  • 1 pórek
  • 1 dl rajčatové šťávy
  • 1 dl oleje
  • 1 lžíce Knorr Aromat
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Připravíme si potřebné suroviny. Baklažán očistíme, nakrájíme na kostky a posolíme. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na 5-6 cm kousky, ty pak podélně na nudličky. Rajčata namočíme do horké vody a zbavíme je slupky, nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a nadrobno nasekáme. Předvařenou dáme do vroucí vody, ke které jsme dodali 1 lžíci oleje a 1 lžíci Knorr Aromatu. Uvaříme ji během asi 13-15 minut a necháme ji okapat.
  2. Do Wok pánve dáme zahřívat zbytek oleje, přidáme cibuli, česnek a pár minut smažíme. Přidáme nakrájený baklažán, nakrájený pórek a petrželku a smažíme 5-6 minut.
  3. Přidáme nakrájená rajčata a rajčatovou šťávu.
  4. Podle chuti doladíme solí a pepřem. Smícháme s hotovou rýží.
Tip: Kdo má rád pálivé, přidá pálivou papriku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře