Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tiramisu se šlehačkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
510 minut 8 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 500 gramů mascarpone
  • 2 balení dětských piškot
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 6 lžic rumového aroma
  • 6 lžic cukru krystal
  • 4 dl černé kávy
  • 1 lžíce práškového kakaa
  • 6 kusů vajec
  • 3 dl smetany ke šlehání

Příprava

  1. Kávu smícháme s vanilkovým cukrem a s rumovým aroma, poté v ní namočíme piškoty. Ty klademe vedle sebe na dno skleněné mísy.
  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  3. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme pevný sníh.
  4. Ke žloutkům přimícháme cukr a mícháme, dokud hmota nenapění a nebude krémovitá.
  5. Poté do ní přidáváme po lžících mascarpone.
  6. Důkladně rozmícháme.
  7. Když máme hladký krém, opatrně přidáváme sníh a lehkými pohyby jej vmícháme do žloutkového krému.
  8. Polovinu nalijeme na piškoty a posypeme kakaem, poté na vrch naskládáme další vrstvu kávových piškot, na které nalijeme zbytek krému.
  9. Ze smetany, kterou jsme předtím zchladili na 1-5 stupňů, ušleháme šlehačku. Tu dáme na horní vrstvu krému, uhladíme a posypeme kakaem. Na 8 hodin uložíme do lednice.
Tip: Vzhledem k tomu, že vejce jsou syrová, je velmi důležité, aby byla co nejčerstvější a co nejčistší.
Tip: Kvůli syrovým vejcím se nedoporučuje dětem a těhotným ženám!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře