Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tmavý čokoládový koláč

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 55 minut 14 porcí Snadné

Ingredience

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 160°C. Vložte Heru a cukr do mísy a šlehejte mixérem 5-8 minut dokud se cukr nerozpustí. Postupně přidejte vejce.
  2. Vložte 150 g čokolády do hrnce. Hrnec vložte na pánev s vroucí vodou a chechte čokoládu rozpustit (ujistěte se, že se voda nedostane do čokolády). Vymíchejte čokoládu dohladka a přidejte do těsta spolu se zbývajícími kousky čokolády.
  3. Mouku, špetku soli a kypřící prášek přidejte do mísy a rychle zapracujte do těsta. Těsto vlijte do připravené pečící formy (vymazaná a pečícím papírem vyložená hluboká pečící forma). Pečte v předehřáté troubě 50-60 minut dozlatova, poté vyndejte koláč z trouby a nechte 2 minuty odpočinout ve formě. Vyklopte koláč a nechte vychladnout. Krájejte koláč na plátky.
Tip: Koláč po upečení pokapte 100 ml espresso nebo pomerančovým likérem, povrch ozdobte šlehačkou a plátky mandlí.
Tip: Snadno čokoládu rozpustíte v mikrovlnce: dejte čokoládu do mísy a vložte ji do mikrovlnné trouby na 30 sekund na plný výkon.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře