Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Toast se žampiony a parmezánem

Receptynakazdyden.cz
Rychlý a snadný recept na výborný křupavý toast s krémovými žampiony a parmezánem.
Hodnocení uživatelů:
2 minut 15 minut Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 250 g žampionů – nakrájené na větší plátky
  • 1 menší cibulka – nakrájená najemno
  • 250ml 12% smetany
  • sůl, pepř
  • Knorr Hotová jíška světlá
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hoblinky parmezánu
  • 2 větší ciabatty

Příprava

  1. Do rozpálené pánve dáme olivový olej a pokrájenou cibulku. Opékáme, až zesklovatí. Pak přidáme pokrájené houby a prudce opékáme. Zhruba za 1-2 minuty houby osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a zalijeme 12% smetanou. Dusíme zhruba 5-8 minut až se nám smetana zredukuje,trošku zhoustne.
  2. Přidáme 1-2 lžíce Knorr hotová jíška světlá, směs promícháme tak, že nám hustá omáčka výborně obalí každý kousek žampionů.
  3. Mezitím si rozpálíme troubu na 200°C do které dáme péct,na zhruba 15 minut, rozkrojenou ciabattu. Upečeme jí dokřupava. Využít můžeme i toastovač nebo suchou pánev. Na polovinu opečené ciabatty naservírujeme pořádnou porci žampionů a posypeme hoblinkami parmezánu.
Tip: Připravte si další rychlé recepty.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře