Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tomatová polévka na indiánský způsob

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut Snadné

Ingredience

  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón zeleninový nebo kuřecí
  • 500 mililitrů vody
  • 1/2 kusu plechovky oloupaných a pokrájených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kus střední cibule
  • 2 kusy plechovky kokosového mléka
  • 2 kusy chilli papričky
  • 1 kus bobkový list
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 kus čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky koření Garam masala
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava

  1. Opékejte jemně pokrájenou cibulku s drceným česnekem na středním plamenu do sklovata, přidejte chilli papričky, bobkový list a ostatní koření včetně pokrájeného zázvoru (asi 3 cm). Opékejte dalších 5 minut.
  2. Přidejte rajčata z plechovky, vodu a kalíšek Knorr botahého bujónu zeleninového. Přiveďte k varu a vařte zhruba 15 minut.
  3. Po 15 minutách vyndejte bobkový list a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte kokosové mléko a vraťte zpátky na plamen. Mírně povařte a podávejte.
Tip: Podávejte s domácím chlebem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře