Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Topinky s masem a houbami

Hodnocení uživatelů:
30 minut 45 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Topinky

Směs

  • 300 gramů kuřecí nebo vepřové maso
  • 1 hrnek houby
  • 1 kus cibule
  • 5 lžic olej
  • 1 lžička sůl
  • 1 špetka pepř
  • 1 lžíce rajský protlak
  • 100 gramů strouhaný sýr na posypání

Příprava

  1. Na pánvi zpěníme na oleji cibulku.
  2. Přidáme na nudličky nakrájené osolené a opepřené maso.
  3. Zprudka opečeme a přidáme houby. Mohou to být žampiony čerstvé nebo v plechovce, čerstvé houby nasbírané v lese, nebo podušené a zavařené (Ty používáme my).
  4. Nakonec přidáme lžíci rajčatového protlaku, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Mezitím si nastrouháme sýr a připravíme si na topinky.
  5. Z topinek přebytečný tuk osušíme papírovým ubrouskem, topinku počesnekujeme a poklademe směsí. Navrch posypeme sýrem.
Tip: Pokud chceme mít směs ostřejší, můžeme místo rajčatového protlaku použít ostrý kečup a nebo trochu pálivé papriky nebo čili papričky.
Tip: Výborný teplý předkrm nebo večeře ke sklence vína nebo piva.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře