Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tortilla s pečenou zeleninou

Receptynakazdyden.cz
Výborná tortilla s pečenou zeleninou dochucená skvělý dipem!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 4 tortillové placky
  • půlka menší cukety
  • 1 menší lilek
  • půlka červené papriky
  • půlka zelené papriky
  • 1 zralé avokádo
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4-6 lžič Hellmann’s majonézy s příchutí česneku
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Lilek nakrájíme na silnější proužky, nasolíme a necháme 10 minut tzv. „vypotit“. Po 10 minutách odstraníme tekutinu papírovou utěrkou.
  2. Utřené stroužky česneku smícháme s olivovým olejem. Papriky a cuketu nakrájíme na silnější proužky a společně s lilkem je rozprostřeme na plech, promícháme s připraveným česnekovým olejem, opepříme a pečeme v troubě zhruba 20 minut.
  3. Avokádo oloupeme. Polovinu rozmačkáme a smícháme s majonézou s příchutí česneku. V případě potřeby dosolíme.
  4. Druhou polovinu avokáda nakrájíme na menší kousky.
  5. Nahřáté tortillové placky naplníme pečenou zeleninou, kousky pokrájeného avokáda a přidáme lžící připraveného avokádového dipu. Zabalíme a podáváme.
Tip: Tortillovou placku si připravte jednoduše doma.
Tip: Hellmann’s Majonéza s příchutí česneku nyní s jednodušším dávkováním.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře