Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tortilla se španělskou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 8 porcí Středně obtížné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 0.50 kilogramů brambory
  • 1 kus cibule
  • 4 kusy vejce
  • 50 mililitrů mléko
  • 1 kus stroužek česneku
  • 2 špetky posekaná petržel
  • 1 lžička Knorr Aromat
  • 60 mililitrů olej
  • 1 kus velká červená paprika
  • 1 kus cibule
  • 2 kusy stroužek česneku
  • 1 kus rajčata z plechovky
  • 1 kus sušená chilli paprika
  • 10 kusů olivy (nakrájené na plátky)
  • 3 kostky Knorr Cibulový mini kostičky
  • 1 kus bobkový list
  • 1 lžička pepř
  • 3 lžíce olivový olej

Příprava

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky.
  2. Na 2-3 lžících oleje smažte brambory a cibuli na velké, široké pánvi, dokud nebudou měkké. Ke konci smažení přidejte prolisovaný česnek. Odstavte k vychladnutí.
  3. Vejce a mléko rozšlehejte na jednotnou tekutinu. Posekejte petrželovou nať a dohromady s pepřem a kořením Knorr Aromat přidejte do vzniklé hmoty. Opět zamíchejte.
  4. Vaječnou hmotu vlijte na brambory. Zvolna ohřívejte na mírném ohni. Až bude spodek usmažený, opatrně přetočte tortillu na druhou stranu a smažte, dokud se vejce úplně nesrazí.
  5. Udělejte omáčku: cibuli, papriku chilli a sladkou papriku nakrájejte na kostičky. Smažte na olivovém oleji, dokud cibule nezměkne. Přidejte rozdrobená rajčata, bobkový list a pepř.
  6. Přidejte Knorr Cibulový mini kostičky a duste dokud omáčka nebude hustá. Teplou tortillu nakrájejte na menší trojúhelníky a servírujte s omáčkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře