Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Tortilla se španělskou omáčkou
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
15 minut
30 minut
8 porcí Středně obtížné Jemně pálivé Bezmasé
Ingredience
- 0.50 kilogramů brambory
- 1 kus cibule
- 4 kusy vejce
- 50 mililitrů mléko
- 1 kus stroužek česneku
- 2 špetky posekaná petržel
- 1 lžička Knorr Aromat
- 60 mililitrů olej
- 1 kus velká červená paprika
- 1 kus cibule
- 2 kusy stroužek česneku
- 1 kus rajčata z plechovky
- 1 kus sušená chilli paprika
- 10 kusů olivy (nakrájené na plátky)
- 3 kostky Knorr Cibulový mini kostičky
- 1 kus bobkový list
- 1 lžička pepř
- 3 lžíce olivový olej
Příprava
- Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky.
- Na 2-3 lžících oleje smažte brambory a cibuli na velké, široké pánvi, dokud nebudou měkké. Ke konci smažení přidejte prolisovaný česnek. Odstavte k vychladnutí.
- Vejce a mléko rozšlehejte na jednotnou tekutinu. Posekejte petrželovou nať a dohromady s pepřem a kořením Knorr Aromat přidejte do vzniklé hmoty. Opět zamíchejte.
- Vaječnou hmotu vlijte na brambory. Zvolna ohřívejte na mírném ohni. Až bude spodek usmažený, opatrně přetočte tortillu na druhou stranu a smažte, dokud se vejce úplně nesrazí.
- Udělejte omáčku: cibuli, papriku chilli a sladkou papriku nakrájejte na kostičky. Smažte na olivovém oleji, dokud cibule nezměkne. Přidejte rozdrobená rajčata, bobkový list a pepř.
- Přidejte Knorr Cibulový mini kostičky a duste dokud omáčka nebude hustá. Teplou tortillu nakrájejte na menší trojúhelníky a servírujte s omáčkou.
Žádný nový komentář.