Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tradiční Guláš

Receptynakazdyden.cz
Guláš je zásadou české kuchyně, proto dokažte ověřeným receptem, že i u Vás doma vaří mistr šéfkuchař.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 110 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 600 gramů hovězího masa (kližka apod.)
  • 3 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • kmín
  • mletý pepř
  • 1 a 1/2 lžíce mleté papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 500 mililitrů horké vody
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón hovězí
  • 5 stroužků česnek
  • 2 lžíce Hotová jíška Knorr tmavá
  • majoránka
  • sůl

Příprava

  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Oloupané cibule nakrájíme na kostičky, naložíme do soli, pepře a česneku, přidáme kmín a necháme několik hodin natáhnout chuť.
  2. V hrnci rozpustíme sádlo a zvolna do světle hněda v něm osmažíme cibuli. Pak příkon tepla zvýšíme, přidáme protlak, čímž zamezíme spálení cibule a z protlaku necháme vyvařit přebytečnou vodu.
  3. Přidáme maso, orestujeme, přisypeme papriku, a po pár vteřinách zalijeme 600 ml horké vody, do které necháme rozpustit obě vaničky Knorr Bohatý bujón hovězí. Promícháme a nakonec ještě přidáme utřené stroužky česneku.
  4. Pod poklicí dusíme za občasného podlévání malým množstvím horké vody asi 90-100 minut. Nakonec guláš zahustíme jíškou (1 - 2 lžíce), promícháme, krátce povaříme a přidáme majoránku, případně sůl na dochucení.
Tip: Podáváme s měkkým chlebem , či houskovým knedlíkem nebo kulatými bramborovými knedlíčky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře