Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Tradiční krocan na francouzský způsob

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 180 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Vložte pekáč do trouby a nahřejte ji na teplotu 185 stupňů tak, aby se nahřál.
  2. Rozdrobte kostku Knorr Bujón Slepičí, přidejte slunečnicový olej a rozmíchejte tak, že vytvoříte pastu. Tou následně namažte krocana jak z vnitřní, tak i z vnější strany.
  3. Nalijte trochu oleje do nahřátého pekáče, aby získal mastný povrch. Odstřihněte krocanovi křidélka a položte je do pekáče (později budou použita pro přípravu omáčky).
  4. Vložte krocana do pekáče, polijte jej jemně olivovým olejem, pomažte máslem po povrchu a pečte tři hodiny.
  5. Pak zkontrolujte, zda je krocan již šťavnatý - napíchněte jej nožem a zjistěte, zda vyteče průzračná šťáva. Hotového krocana vytáhněte z trouby, obalte hliníkovou fólií a odstavte do teplého místa na 45 minut.
  6. Připravte omáčku: vložte křidélka do malého kastrůlku. Přidejte šťávu z pekáče, která vznikla v průběhu pečení krocana. Přidejte dále trochu vody a půl kostky Knorr Bujón zeleninový. Vše nechte vařit na silném plameni 5 minut.
  7. Omáčku přelijte přes sítko do nádoby na servírování omáčky. Hotového krocana servírujte se zapečenými brambory, vařenou růžičkovou kapustou a s pečenými kaštany. Přelijte připravenou omáčkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře